Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα

Εβδομάδα Β΄ Δημοτικού

150 150 Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα
  • 0

Ο θεσμός της «Εβδομάδας τάξης», ο δικός μας αυτός δημιουργικός και συμμετοχικός θεσμός που κάθε χρόνο αγκαλιάζει και τις έξι τάξεις του Δημοτικού Σχολείου μας με μοναδικό τρόπο, έχει ήδη καθιερωθεί στη συνείδηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ως μια εξαιρετικά σημαντική αλλά και «διαφορετική» συλλογική δραστηριότητα παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου και στόχευσης.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, τα παιδιά και οι διδάσκοντες της Β΄ τάξης ζουν την καθημερινότητα του Σχολείου μ’ έναν «διαφορετικό τρόπο». Παρακολουθούν, αλλά κυρίως δημιουργούν, οργανώνουν και παρουσιάζουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων στους χώρους του Σχολείου, αφιερωμένες στα παραμύθια, όπου και εσείς, οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητες.

Πιο συγκεκριμένα, λοιπόν, σας ενημερώνουμε ότι η «Εβδομάδα τάξης» για τη φετινή μας Β΄ τάξη αρχίζει τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.

 Μια σειρά από ειδικά προετοιμασμένες δραστηριότητες των μαθητών και των διδασκόντων σάς προσκαλούν και σάς περιμένουν στο Σχολείο, έτσι ώστε να μοιραστείτε μαζί μας, με τη «δια ζώσης» παρουσία σας, τα δημιουργικά μας επιτεύγματα στο πλαίσιο της «Εβδομάδας της Β΄ τάξης».

 Η προϊσταμένη της τάξης: Αθηνά Κλαδά – Β΄3
Οι δασκάλες των τμημάτων: Άρτεμις Καράμπαλη – Β΄1, Χριστίνα Λεκάκη – Β΄2, Σοφία Μεντζίνη – Β΄4

Πρόγραμμα δραστηριοτήτων

ΔΕΥΤΕΡΑ 26/3

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δωσ’ της κλώτσο να γυρίσει παραμύθι ν’ αρχινίσει κι όλοι εμείς μικροί, μεγάλοι να ταξιδέψουμε και να μάθουμε την ιστορία και τα είδη των παραμυθιών, μέσα στο πέρασμα των αιώνων. Ύστερα θα κατασκευάσουμε «παραμυθένια» σουπλά για να τα έχουμε συντροφιά σε κάθε μας γεύμα!

ΤΡΙΤΗ 27/3

Η μέρα αφήγησης παραμυθιών! Ο «παραμυθομαραθώνιος» ξεκινάει! Τέσσερις παραμυθάδες θα μας ταξιδέψουν σε όμορφες παραμυθοχώρες γεμάτες, δράση, μαγεία και εκπλήξεις!

ΤΕΤΑΡΤΗ 28/3

Σηκώνουμε μανίκια, πλένουμε χεράκια και η κουζίνα του Σχολείου μάς περιμένει! Χίλιες δύο νοστιμιές απ’ τα χεράκια μας θα φτιαχτούνε και στην κοιλίτσα μας θα μπούνε!

ΠΕΜΠΤΗ 29/3: (Ημέρα (και) των γονιών μας)

Την 3η και 4η ώρα (10:15 – 11:45) στο Αμφιθέατρο του Σχολείου μας θα γίνει «Η γιορτή παραμυθιού»! Οι μαθητές της Β΄ τάξης θα αφηγηθούν παραμύθια, πλαισιωμένα με όμορφα χορευτικά, που έχουν επιμεληθεί με έμπνευση και μεράκι οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής. Τη συγκεκριμένη γιορτή καλούνται (και προσκαλούνται) να παρακολουθήσουν και οι γονείς των μαθητών της Β΄ τάξης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30/3

Λύνουμε γρίφους και αινίγματα στο παραδοσιακό «Easter Egg Hunt» και ψάχνουμε για τα πασχαλινά αυγά που έχουν κρύψει οι καθηγήτριες των Αγγλικών, στον χώρο του Σχολείου μας! Άραγε θα καταφέρουμε να τα βρούμε όλα;;;